Web Analytics Made Easy - Statcounter

معاون دفتر بررسی مخاطرات زمین‌شناسی و محیط زیستی سازمان زمین‌شناسی گفت: مشخص است اگر تغییر ناگهانی در دمای قله دماوند داشته باشیم سیلاب‌های عظیمی به واسطه ذوب شدن یک‌باره این یخچال‌ها جاری خواهد شد که شاهدی بر این موضوع همین سیلاب‌های گزنه است. - اخبار اجتماعی -

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم؛ فرهاد انصاری با اشاره به تلاش 20 ساله برای ایجاد یک ایستگاه مطالعاتی برای کوه دماوند، بر ضرورت پایش مستمر این مخروط آتشفشانیِ فعلاً سربه مهر تأکید کرد و گفت: 20 سال است سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات معدنی کشور تلاش می‌کند تا ایستگاه‌های پایش ثابتی در دماوند راه‌اندازی کنند اما به دلایل متعدد موفق نمی‌شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: اینکه ما ایستگاه‌های پایش ثابت نداریم به این معنا نیست هیچ اقدام مطالعاتی در مورد دماوند انجام نشده است بلکه مسئله در این است که دانسته‌های ما از دماوند در برابر نادانسته‌هایمان اندک است. ما چشمه‌های اطراف دماوند را پایش می‌کنیم و تلاش داریم تا تحرکات احتمالی قله را پایش کرده و حتی مسیرهای احتمالی گدازه‌ها در صورت فوران را شناسایی کنیم.

معاون دفتر بررسی مخاطرات زمین‌شناسی و محیط زیستی سازمان زمین‌شناسی تصریح کرد: یکی از اصلی‌ترین مسائل و مخاطراتی که سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات معدنی کشور بر آن تمرکز دارد، یخچال‌های دائمی قله دماوند است؛ مشخص است اگر تغییر ناگهانی در دمای قله داشته باشیم سیلاب‌های عظیمی به واسطه ذوب شدن یک‌باره این یخچال‌ها جاری خواهد شد که شاهدی بر این موضوع همین سیلاب‌های گزنه است.

انصاری توضیح داد: نخستین چالشی که مانع از احداث این ایستگاه‌هاست مسئله بودجه و قیمت زمین در دماوند است. ما از محل بودجه‌های عمومی مخاطرات دماوند را مطالعه می‌کنیم، بنابراین هیچ اعتباری برای خرید زمین آن هم در آن مناطق گران‌قیمت که اکثراً توریستی هستند نداریم.

وی خاطرنشان کرد: نکته دوم نبود مدیریت یکپارچه در دماوند است که امکان اخذ تصمیم واحد را سلب می‌کند و مورد سوم که بسیار اهمیت دارد محدودیت تعداد نیروی متخصص در سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات معدنی کشور است. در حال حاضر امکان هیچ‌گونه استخدام و جذب نیروی متخصص جدید در سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات معدنی کشور نداریم که مجموعه این عوامل دست به دست هم می‌دهند تا آنچه یک ضرورت است انجام نشود.

آبخیزداری و آبخوان‌داری باید محوریت اصلی در مهار سیلاب باشد احتمال تشدید "شکاف کوه در جاده هراز" با باران‌های شدید و زلزله‌های کوچک

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: بحران های محیط زیست سیل بحران های محیط زیست سیل سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۷۳۸۱۷۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بارش تگرگ و جاری شدن سیلاب در سبزوار 

دریافت 4 MB

تصویربردار: علی اکبر ملکی

کد خبر 6096305

دیگر خبرها

  • جاری شدن سیلاب شدید در روستای سرخه مرند
  • بارش تگرگ و جاری شدن سیلاب در سبزوار 
  • استقرار گروه‌های پایش، حفاظت، مرمت و باستان شناسی در نقش ستم
  • استقرار گروه های پایش، مرمت و باستان شناسی در مجموعه باستانی نقش رستم
  • ایجاد نخستین ایستگاه مدرن لرزه‌نگاری در قشم
  • فیلم/جاری شدن سیلاب شدید در روستای ماخونیک خراسان جنوبی
  • جاری شدن سیلاب در شهر ایلام
  • چین دقیق‌ترین اطلس ماه را منتشر کرد
  • هوش مصنوعی چگونه به خانه‌داری کمک می‌کند؟
  • امکان ثبت نام جدید در نهضت ملی مسکن استان سمنان وجود دارد